Schildersopleiding Edam start!

Algemeen nieuws

Vanaf komend schooljaar kunnen onze leerlingen die schilder willen worden hun MBO-opleiding volgen op de Triade. Gezien het grote aantal schilders dat er vanuit de Triade voortkomt en het grote aantal schilders in onze regio is het een geweldige ontwikkeling dat we deze schilders nu ook kunnen opleiden binnen de muren van onze school.

Deze schildersopleiding wordt verzorgd door Schildersvakopleiding Noord-Holland. Dit is een samenwerking tussen Bouwmensen, Espeq en het Horizon College. Het is een BBL-opleiding op niveau 2 en 3. BBL houdt in dat de leerlingen één dag per week naar school gaan en vier dagen gaan werken bij een schildersbedrijf.
De bedoeling is om vanaf komend schooljaar het praktijk-onderwijsprogramma van het MBO te laten indalen in de keuzevakken van BWI. Op deze manier willen we het niveau verhogen en de leerlingen nog enthousiaster maken voor het schildersvak.

Leerlingen van een andere school zijn uiteraard ook welkom om nu in te stromen in deze MBO opleiding. Inschrijven kan via https://www.espeq.nl/aanmelden. Geef als voorkeurslocatie Edam op.