Opleidingen en richtingen

Heb je mavo- of vmbo-advies? Dan is De Triade zeker iets voor jou!

Op De Triade kun je naar:

  • Technische mavo
  • Vmbo gemengde leerweg
  • Vmbo kader en basis

SG De Triade is een school voor modern toekomstgericht technisch onderwijs. Leerlingen die naar onze school gaan, willen bijvoorbeeld schilder of timmerman worden. Of zij willen meubelmaker worden, of verder in de richting van style & design. Andere leerlingen willen werken in de snel groeiende domotica-branche (= huisautomatisering) of in de klimaattechnologie of procestechniek.

Gaat het leren je goed af, dan kun je na de mavo doorstromen naar de havo. De Triade is een geschikte plek voor leerlingen die zich het meest thuis voelen op een kleinschalige school. Ook dat is De Triade namelijk: de leerlingen kennen elkaar en zij kennen de leraren, zoals de leraren de leerlingen kennen.

VMBO

Op De Triade kun je de vmbo-richtingen basis, kader en gemengde leerweg volgen.

Technische mavo

Heb je mavo-advies en ben je gek op techniek? Kies dan voor de technische mavo op De Triade. Hier leer je niet alleen uit boeken, maar werk je ook met je handen. Uniek in de regio!

In leerjaar 1 en 2 van de technische mavo krijg je 8 uur techniekles per week. Hier komen verschillende richtingen aan bod, zoals elektrotechniek, metaalbewerking, ICT, bouw, interieurontwerp en design. Na leerjaar 2 kies je voor een bepaalde richting. Je doet in leerjaar 4 examen in zes vakken en één praktijkvak.

Je haalt een volwaardig mavo-diploma. Je kunt dus nog alle kanten op! Bijvoorbeeld een technische mbo-opleiding gaan doen, maar ook doorstromen naar havo of andere mbo-richtingen.

Wil je verder in de techniek? Met het mbo in de regio hebben we afspraken over verkorte routes. Je kunt bijvoorbeeld na de technische mavo in 5 jaar je associate degree-diploma (een 2-jarige hbo-opleiding) halen!