Visie & Missie

SG De Triade is dé technische opleider van de regio. Op De Triade geloven wij dat we van onze leerlingen de beste (vak)mannen en vrouwen van de toekomst kunnen maken. Dat doen wij door gewoon goed technisch onderwijs te bieden. En daar zijn we trots op. Binnen De Triade werken we volgens vier speerpunten:

Gezond

Wij helpen onze leerlingen met een gezonde levensstijl door binnen en buiten onze lessen aandacht te geven aan voeding, sociaal gedrag, sport & beweging, alcohol- en drugsgebruik, roken en seksualiteit.

Verstandig

Bij De Triade leren leerlingen keuzes maken voor hun toekomst. Wij helpen hen hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Ons motto is: ‘Wij doen normaal’. Je denkt na voor je iets doet, zowel in je (school)werk als met je vrienden. Je leert veilig te werken en we helpen je bij het ontwikkelen van je loopbaanplan. Maar voor het zover is, leer je op De Triade eerst hoe je moet leren…

Veilig

De Triade is kleinschalig en vertrouwd en dat zorgt voor een veilige sfeer. Ook houdt iedereen zich aan de voorschriften, waardoor we veilig kunnen werken met alle beschikbare materialen en (technische) apparatuur. We besteden daarnaast aandacht aan mediawijsheid en het veilig omgaan met internet en social media.

Handig

Leerlingen van De Triade zijn handig! Ze zijn creatief en laten dat zien tijdens hun praktijklessen en door praktijkervaring op te doen. Ze leren om, in samenwerking met hun omgeving, dingen te maken, waarbij ze zelf verantwoordelijkheid leren nemen, technische én sociale vaardigheden opdoen en op prettige wijze communiceren met elkaar.