Vrouwen in de techniek!

Algemeen nieuws, Oudleerlingen

Deze maand ging Opleidingsadviseur Lisa De Decker van Tetrix Techniek op bezoek bij de 18-jarige Yanniek en haar leerbedrijf. Ruim een jaar geleden wist ze nog met twee klasgenoten van SG de Triade de MetaalTalentwedstrijd bij Tetrix te winnen. Inmiddels volgt ze de BBL+ opleiding Constructiewerker via Tetrix Techniek en het Horizon College in Heerhugowaard. Ze heeft vanaf augustus 2020 een leer/werk contract bij Tol Plaatwerk in Volendam. Met haar technische achtergrond op het VMBO bij SG de Triade in Edam, zit ze hier helemaal op haar plek.

Tol Plaatwerk is gespecialiseerd in het vervaardigen van meubilair voor o.a. controlekamers, de maritieme sector en luchtvaart. Daarnaast is iedere vraag op het gebied van plaatwerk voor hen realiseerbaar door een modern machinepark en meer dan 70 jaar ervaring!

Lisa in gesprek met Yanniek

Welke werkzaamheden voer je uit bij Tol?
“Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit lassen in de lashal, afbramen, slijpen, zagen en pennen/lasmoeren op platen bevestigen. Ik doe nu nog veel afwisselende werkzaamheden met de hand, in de toekomst ga ik ook leren om verschillende machines te gebruiken!”

Hoe ben je terecht gekomen bij Tol Plaatwerk?
“Ik heb in het tweede leerjaar van de middelbare school gekozen voor het PIE-profiel (Produceren, Installeren en Energie). Voor dit profiel heb ik in het vierde leerjaar een week stage gelopen bij Tol. Dit was zo leuk, dat ik een opleiding ben gaan zoeken die bij de werkzaamheden van Tol aansluit. Daarom mocht ik in de zomer terugkomen en ben ik gestart met de opleiding Constructiewerker”.

Wat is er zo fijn aan werken bij Tol?
“Iedereen is hier super behulpzaam. Ik vraag het liever een paar keer dan dat ik het per ongeluk verkeerd doe. Iedereen is super gezellig en het voelt hier echt als een team, we moeten het met zijn allen doen!”

Lees het hele verhaal hier